ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΜΦ ΕΜΠ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του ΣΜΦ-ΕΜΠ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Σωματείων εργαζομένων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων την ημέρα της Πρωτομαγιάς. 

Στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης, αγώνα, αλληλεγγύης, αισιοδοξίας στον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία «τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την υγεία, την ζωή δεν μπαίνουν σε καραντίνα»! Η απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ να μεταφέρει τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων είναι προσχηματική, γνωρίζουν καλά ότι δεν θα έχει αλλάξει η κατάσταση με την πανδημία λίγες μέρες μετά, δεν θα περάσει η λογική τα «κεφάλια μέσα» που προσπαθεί να καλλιεργήσει. Δεν αφορά ούτε την συγκεκριμένη ούτε καμία κυβέρνηση το πότε θα απεργήσουν τα συνδικάτα. Είναι υπόθεση των εργαζομένων και των συλλογικών τους οργάνων!

Στην βάση των καταστατικών αρχών του Συλλόγου θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση μελών ΔΕΠ του ΕΜΠ να πραγματοποιήσουν μαθήματα την μέρα της Πρωτομαγιάς. Καλούμε τις διοικήσεις των ΔΠΜΣ και σύσσωμη την Πολυτεχνειακή κοινότητα να καταδικάσουν τις αποφάσεις αυτές και να βγουν άμεσα ανακοινώσεις αναβολής των προγραμματισμένων μαθημάτων για την Παρασκευή 1/5. Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνων της εργατικής τάξης και μέρα απεργίας. Καλούμε όλους τους καθηγητές την Πρωτομαγιά, μέρα απεργίας, να απεργήσουν και να μην διεξαχθεί κανένα μάθημα.
Αθήνα, 29/4/2020


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις