ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ

 Την Πέμπτη 8/1 κλήθηκαν σε απολογία φοιτητές ως συμμετέχοντες στην ενέργεια στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Και στην περίπτωση αυτή, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανή αυταρχισμό και αυθαιρεσία. Ξεκινώντας από την επικήρυξη των συμμετεχόντων, την ίδια στιγμή που καταδικασμένοι χρυσαυγίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι, τη γενίκευση πρακτικών παρακολούθησης και καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών από την αστυνομία με μόνη δικαιολογία ότι οι φερόμενοι ως συμμετέχοντες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και της ΑΣΟΕΕ, την υποκλοπή προσωπικών και οικογενειακών συνομιλιών, την αξιοποίηση "ανώνυμων καταγγελιών" σε μια προσπάθεια στήριξης αυθαίρετων κατηγορητηρίων .

Την ίδια στιγμή που ρατσιστικά και άλλα εγκλήματα περνούν απαρατήρητα, που οι καταδικασμένοι φασίστες δολοφόνοι πέφτουν στα μαλακά, γινόμαστε μάρτυρες άλλης μιας προσπάθειας φορτώματος βαρύτατων κατηγοριών, που μάλιστα δεν έχουν έρεισμα. Αυτές οι εξελίξεις υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά την προσπάθεια της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να ενεργοποιήσουν τη θεωρία των δύο άκρων, αλλά και να οικοδομήσουν πρακτικές που θυμίζουν αστυνομικό κράτος.

Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής έθεσαν ως όρους στα 4 από τα 8 άτομα ως όρους 1 φορά τον μήνα παρουσία στο τοπικό ΑΤ και εγγύηση 3000€ κατ’ άτομο έως τις 19/01/2021. Η πιο κομβική απόφαση ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών ήταν αναγκαστική λήψη DNA και αποτυπωμάτων και από τους 8 έως τις 11/01/2021. Μια τέτοια απόφαση δεν είναι τυχαία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι στην δικογραφία αναφέρεται ότι δεν έχουν βρεθεί ολόκληρα αποτυπώματα, μόνο τμήματα αλλά και ένα δείγμα DNA το οποίο δε μπορεί να ταυτοποιηθεί, αφού αποτελεί μίγμα DNA. Ωστόσο αποφασίστηκε ακόμα και για την φοιτήτρια που κατηγορείται η εξαναγκαστική λήψη DNA, παρότι το μείγμα παραπέμπει σε συνδυασμό ανδρικών χρωμοσωμάτων. Κάτι τέτοιο δίνει την δυνατότητα στις αστυνομικές αρχές να κατασκευάσουν σκευωρίες κατά το δοκούν, όπως και στο παρελθόν έχει γίνει με τις υποθέσεις Θεοφίλου και Ηριάννας.

Καταγγέλουμε σε όλους τους τόνους τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και τις βιομηχανίες διώξεων που στήνονται. Την ίδια στιγμή μάλιστα, υπάρχει προσπάθεια να επεκταθούν σε κάθε πεδίο της δράσης των μαζικών φορέων και της στοχοποίησης της δράσης του μαζικού κινήματος της νεολαίας και των εργαζομένων. 

Οι παραπάνω ενέργειες  χρησιμοποιήθηκαν ως αφορμή από την κυβέρνηση για την όξυνση της επίθεσης απέναντι στο πανεπιστημιακό άσυλο και τους αγώνες της νεολαίας, και γιαυτό ο Σύλλογος μας δε θα μείνει αμέτοχος απέναντι στην προσπάθεια κατεδάφισης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας και στην ασυδοσία της αστυνομίας. Ο Σύλλογος μας στέκεται ενάντια στην υπόθεση-σκευωρία που χωρίς στοιχεία επιλέγει να κατηγορήσει αγωνιζόμενους φοιτητές και να χαρτογραφήσει ώστε να ελέγχει όσους αντιστέκονται. Το φοιτητικό κίνημα θα συνεχίσει την πάλη ενάντια στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την υπεράσπση του ασύλου με την ανάπτυξη της ανοιχτής μαζικής δράσης του.

Η Δ.Ε του ΣΜΦ-ΕΜΠ κατόπιν εξουσοδότησης της 

Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου στις 23/1/20


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις