ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ Δ.Ε ΤΟΥ ΣΜΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/2

Σήμερα, Παρασκευή 5/2, μέλη του συλλόγου μας  βρέθηκαν στον χώρο του κάτω Πολυτεχνείου στο συγκρότημα επί της οδού Πατησίων για να πραγματοποιήσουν εξόρμηση  με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης (25/1) *. Το περιεχόμενο της παρέμβασης αφορούσε τον ίδιο ακριβώς λόγο για τον οποίο είμαστε αναγκασμένοι να δημοσιεύσουμε την παρούσα καταγγελία. 

Συνοπτικά τα γεγονότα που θέλουμε να καταγγείλουμε έχουν ως εξής. Στις 5 μμ οι συνάδελφοι/ισσες μας ανακοίνωσαν στο προσωπικό της φύλαξης ότι επιθυμούν να εισέλθουν στο χώρο για να υλοποιήσουν την απόφαση του συλλόγου. Η απάντηση από την μεριά τους ήταν ότι υπάρχουν εντολές άνωθεν να μην επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν. Αφού ενημερώσαμε για την ιδιότητά μας και ενώ  ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε με την διοίκηση για να γνωστοποιηθεί το αίτημά μας (καθώς την προηγούμενη μέρα είχαμε επικοινωνήσει ως ΣΜΦ με τον ίδιο τον πρύτανη για να γνωστοποιήσουμε την τυπική αναγνώρισή μας από το ειρηνοδικείο) η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική. Αποτέλεσμα αυτού ήταν για την επόμενη μισή ώρα η παρέμβασή μας να πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο επί της οδού Στουρνάρη με μοίρασμα της απόφασης της Συνέλευσής μας στους περαστικούς και ανάρτηση πανό στην παρακείμενη πύλη. Μισή ώρα αργότερα και χωρίς καμία προειδοποίηση, 6 άνδρες της ομάδας «Δέλτα» προσέγγισαν το σημείο για να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Αντί για τον συνηθισμένο έλεγχο στοιχείων και αδειών κυκλοφορίας, οι αστυνομικοί ζήτησαν να κάνουν έλεγχο επί του περιεχομένου της παρέμβασης. Ανέφεραν ότι έγινε καταγγελία για «ανάρτηση πανό στον χώρο του Πολυτεχνείου» και ότι «ενημερώθηκαν πως κάποιοι επιθυμούν να συναντήσουν τον πρύτανη».

Τα παραπάνω γεγονότα γεννούν μία σειρά ερωτημάτων. Από πότε είναι ζήτημα της αστυνομίας το εάν και με ποιό τρόπο οι φοιτητ(ρι)ες θα συναντήσουν τον πρύτανη? Με ποιό τρόπο έγινε η καταγγελία και κατά πόσο εμπλέκεται η ίδια η διοίκηση του ιδρύματος σε αυτή? Από που προκύπτει η απαγόρευση ανάρτησης πανό? Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό την καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών λίγους μήνες πριν σχετικά με την προσαγωγή του προέδρου του ΣΜΤ.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της αστυνομίας να σταματήσει την ανάρτηση πανό!

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει την απάντησή του με την δυναμική παρουσία του στον δρόμο. Αντίστοιχα ως ΣΜΦ έχουμε πάρει θέση*. Το σχέδιο της κυβέρνησης για «δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» δε θα περάσει. Μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία, με μαζικούς, μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες, είναι χρέος μας να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους!»

Οργανώνουμε παρέμβαση στην Πρυτανεία του ΕΜΠ την Πέμπτη 11/2 στις 12:00. Απαιτούμε από την διοίκηση να πάρει θέση για τα παραπάνω γεγονότα!


Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Δ.Ε ΤΟΥ ΣΜΦ-ΕΜΠ

Ενημέρωση: https://smfemp.blogspot.com/

Eπικοινωνία:  metemp-pros@googlegroups.com

*Η απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης παρατίθεται εδώ: https://smfemp.blogspot.com/2021/01/2312020.html





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις