ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ Σ.Μ.Φ. Ε.Μ.Π. ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (7/3/2021)

 Καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους το όργιο βίας και καταστολής που έλαβε χώρα σήμερα, Κυριακή 7/3, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, και το οποίο, με ευθύνη των αστυνομικών δυνάμεων οδήγησε σε ξυλοδαρμούς, αναίτιες συλλήψεις και προσαγωγές κατοίκων, μεταξύ των οποίων και ο συνάδελφος μας Α.Μ.

Γύρω στις τρεις το μεσημέρι, μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, έκαναν έφοδο στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου βρίσκονταν κάτοικοι της περιοχής, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι και νεαροί.Οι αστυνομικοί, άρχισαν να γράφουν πρόστιμα, να προπηλακίζουν οικογένειες, βγάλανε όπλα, φέρανε ΟΠΚΕ και κυνήγησαν όσους προσπάθησαν να καταγράψουν τα γεγονότα.Παρά τις προσπάθειες διαστρέβλωσης και ανασκευής των όσων συνέβησαν, τόσο από το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ., όσο και από καθοδηγούμενα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο μονομερής χαρακτήρας της επίθεσης αυτής έγινε ξεκάθαρος χάρη στο οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε από αυτόπτες μάρτυρες. Στα βίντεο και τις φωτογραφίες, διακρίνουμε με σαφήνεια αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να απειλούν απρόκλητα τον συνάδελφό μας με σύλληψη και στη συνέχεια να τον ακινητοποιούν βίαια, να τον σέρνουν στο οδόστρωμα και να τον χτυπούν επανειλημμένα με πτυσσόμενα γκλοπ. Ανάλογα φαινόμενα παρατηρήθηκαν και κατά την διάρκεια της αυθόρμητης και ιδιαίτερα μαζική πορείας κατοίκων και συλλογικοτήτων της γειτονιάς που ακολούθησε το ίδιο απόγευμα.

Από την πλευρά μας θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια συγκάλυψης φαινομένων αστυνομικής αυθαιρεσίας όπως το σημερινό. Απέναντι στην αστυνομική σκευωρία που πάει να στηθεί στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον συνάδελφο Α.Μ και σε όλους/ες τους/ις συλληφθέντες/εισσες. Απαιτούμε να πάψει οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον τους. Απαιτούμε να πάψει εδώ και τώρα η διασπορά ψευδών ειδήσεων από κυβερνητικά στελέχη που στοχοποιούν τον συνάδελφό μας Α.Μ. ονομαστικά.

Η κυβέρνηση έχει απόλυτη ευθύνη για την ένταση της καταστολής σε βάρος του λαού και της νεο-λαίας, για τις αποτρόπαιες αστυνομικές επιθέσεις, προσαγωγές και διώξεις σε βάρος εργαζόμενων, φοιτητών που κινητοποιούνται και τώρα των κατοίκων της Νέας Σμύρνης.

Οι μάσκες έπεσαν! Η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο πανδημίας, κλειστών Σχολών, βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας, αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, της ουσιαστικής θωράκισης του συστήματος Υγείας, της επίταξης του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν οι υγειονομικοί. Προσπαθεί να φορτώσει σε εμάς και τις οικογενειές μας τις ευθύνες για τη δική της αδιαφορία, την εξέλιξη της πανδημίας και να εξασφαλίσει σιωπηλή ανοχή στην πολιτική της. Για αυτό αντι για μέτρα προστασίας η κυβερνητική απάντηση είναι αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά, καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας και στρατιωτικού χαρακτήρα περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες.

Η ένταση της καταστολής, η κρατική βία δε θα μας κλείσουν το στόμα! Η τρομοκρατία θα πάρει α-πάντηση!

Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις από κοινού με τα Εργατικά Σωματεία, τις Ενώσεις Αυταπασχολουμένων τους Συλλόγους Γυναικών 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Όλοι και όλες την Τρίτη 9/3 στις 6:30μμ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή!

Όλοι/ες στα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 10 Μάρτη







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις