Απόφαση της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης του ΣΜΦ ΕΜΠ (27/11/2021)

Το Σάββατο 27/11/2021 διεξήχθει η εξ αναβολής εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του ΣΜΦ ΕΜΠ που πήρε απόφαση με πλειοψηφικό το πλαίσιο της Πανεπιστημονικής Κίνησης Συνεργασίας. Παρατίθεται αναλυτικά η απόφαση και τα ψηφίσματα:


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΜΠ 

Δυναμώνουμε το Σύλλογό μας! Μαζικοποιούμε τις συλλογικές μας διαδικασίες!

Συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές του Συλλόγου μας τη Παρασκευή 10/12!

Η αγωνιστική δραστηριότητα του συλλόγου μας εξελίσσεται σε μια περίοδο, που στο έδαφος της πανδημίας η κυβέρνηση δεν σταμάτησε να φέρνει τον έναν αντιλαϊκό νόμο πίσω από τον άλλον. Το κλείσιμο του ΕΜΠ για τρία εξάμηνα, τα χαμένα εργαστήρια, μας δημιούργησαν ένα μεγάλο εκπαιδευτικό κενό.

Ταυτόχρονα, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση, που εμφανίστηκαν ως μονόδρομος, έδειξαν γρήγορα το πραγματικό τους πρόσωπο: από τη μία χαμηλού επιπέδου μάθημα για τους φοιτητές και από την άλλη εντατικοποίηση της εργασίας για τους εργαζόμενους, ατελείωτα ωράρια μαθημάτων στα μεταπτυχιακά χωρίς καμία μέριμνα για το μεγάλο κομμάτι των μεταπτυχιακών φοιτητών που εργάζονται, χωρίς να παρέχονται συγγράματα σε κανέναν μεταπτυχιακό φοιτητή! Όλο αυτό το διάστημα η μέριμνα του Πολυτεχνείου για μέσα εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας ήταν ανύπαρκτη, ενώ πολλοί συνάδελφοί μας ήρθαν αντιμέτωποι με άρνηση παρατάσεων στην ολοκλήρωση των διπλωματικών, ακόμα και με διαγραφή, παρά τις δυσκολίες και τις επιπτώσεις της πανδημίας και της εγκληματικής της διαχείρισης από την κυβέρνηση. Όλα αυτά προστίθενται στα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε μεταπτυχιακός φοιτητής στη συνέχεια των σπουδών του. Από την πρώτη μέρα που πατάμε στο ΕΜΠ καλούμαστε να πληρώνουμε τα κάθε είδους υλικά, να πληρώνουμε από την τσέπη μας την ανύπαρκτη φοιτητική μέριμνα για εστίες και σίτιση, την ίδια στιγμή που η διοίκηση του ΕΜΠ προχώρησε σε ίδρυση 2 spin off εταιριών, έδωσε εκατομμύρια σε μεγάλα έργα, ίδρυσε το ΚΕΔΙΒΙΜ που θα πουλάει χαμηλού επιπέδου τίτλους σπουδών, ενώ προκλητικά ψήφισε και τον πετσοκομμένο προϋπολογισμό του υπουργείου που μόνο τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 80%.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!

Για όλα τα παραπάνω, που συνοδεύτηκαν με ένταση της καταστολής, στο  Σύλλογό μας παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί αρχαιρεσίες, δεν έχουν συγκροτηθεί τα όργανα του, και με τις πρόσθετες δυσκολίες  που μας δημιούργησαν οι κλειστές σχολές, κάναμε την προσπάθεια να απαντήσουμε στην πολιτική της κυβέρνησης, που συνέχισε στον ίδιο δρόμο με όλες τις προηγούμενες, στην πολιτική της ΕΕ. Συγκεκριμένα, με το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19, ο Σύλλογος προσπάθησε να αναδείξει την ανάγκη να οργανωθεί η πάλη ώστε να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας. Στηρίξαμε και συμμετείχαμε στην πρωτοβουλία του συλλόγου ΕΤΕΠ για συντονισμό όλων των φοιτητικών συλλόγων και των σωματείων του ΕΜΠ για  να οργανωθεί συντονισμένα η δράση για το άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα και ενάντια στο νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Προχωρήσαμε σε συντονισμούς όλων των φορέων, πολύμορφες δράσεις, με κορυφαία στιγμή τον διήμερο αποκλεισμό του ΕΜΠ, βρεθήκαμε στο δρόμο μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας φοιτητές και εργαζόμενους σπάζοντας και στην πράξη τις απαγορεύσεις και το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας. Με αυτή μας τη δράση καταφέραμε να ανοίξουν οι σχολές και να μπλοκάρουμε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε οργανώνοντας αποφασιστικά την πάλη μας από κοινού με όλους τους εργαζόμενους και τους φοιτητές για να ανοίξει ο δρόμος να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Η αντιλαική πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ που υπηρετεί τις ανάγκες των επιχηρηματικών ομόλων δεν σταματά

Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι διεργασίες της συγκρότησης του συλλόγου πέρασαν πλήθος νόμων και μέτρων που στόχο είχαν την διασφάλιση και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα Πανεπιστήμια, το χτύπημα της οργανωμένης συλλογικής δράσης φοιτητών και εργαζομένων, το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τα οποία στηρίχθηκαν στον ορυμαγδό αντεργατικών ρυθμίσεων που φέραν διαδοχικές κυβερνήσεις ΝΔ –ΚΙΝΑΛ -ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιοι νόμοι ήταν οι νόμοι που συνέδεσαν την αξιολόγηση με τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ, που προώθησαν τη γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά και στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά, που προώθησαν παραπέρα την ισοτίμηση των πτυχίων μας με τα πτυχία των κολεγίων, ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, τις Βάσεις Εισαγωγής και τις διαγραφές φοιτητών. Ταυτόχρονα, ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη, ο οποίος κατάργησε το 8ωρο και επέκτεινε τις απλήρωτες υπερωρίες και γενίκευσε τη δουλειά τις Κυριακές σε μια σειρά από κλάδους πρόσθεσε νέα εμπόδια στην απεργία, τη συλλογική δράση και τη διεκδίκηση, «συνεχίζοντας τη δουλειά» από εκεί που την άφησε ο ν. Αχτσιόγλου για 50%+1 για προκήρυξη απεργίας.

Μπορούμε να χτίσουμε ένα ζωντανό και μαχητικό σύλλογο!

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τις εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο. Με όπλο μας τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες μας να οργανώσουμε την κλιμάκωση. Χτυπούν τη συλλόγική δράση γιατί ξέρουν πως μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες, να αναγεννηθεί η ταξική πάλη. Θέλουν όλες οι απεργίες να βγαίνουν παράνομες, απεργοί να διώκονται και τα σωματεία να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Χτυπούν και καταστέλουν το οργανωμένο φοιτητικό και εργατικό κίνημα για να τρομοκρατήσουν τη νεολαία. Όλα αυτά τα χρόνια της έντασης της κρατικής καταστολής, είδαμε συλλήψεις φοιτητών που διαδήλωναν στο άγαλμα του Τρούμαν, την περσινή απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου και των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπολου που συνοδεύτηκαν από δεκάδες συλλήψεις. Αποδυκνείεται πως καταστολή και αντιλαϊκή πολιτική πάνε μαζί για να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου», υποταγή στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην «e-food», όπως και ο πολυήμερος απεργιακός αγώνας των εργατών στην Cosco μετά το εργοδοτικό έγκλημα δείχνει ότι ο οργανωμένος αγώνας που συνδέεται με την πλατιά εργατική αλληλεγγύη μπορεί να περιφρουρεί απεργίες, να αδυνατίζει την εργοδοτική και κρατική επίθεση, να έχει κατακτήσεις. Ακόμα και η υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου με τον νέο εργολάβο καθαριότητας, που κατάφεραν οι καθαρίστριες του ΕΜΠ μετά από πολύμηνο αγώνα, αποδεικνύουν ότι όταν οι εργαζόμενοι βγουν ενωμένοι, οργανωμένοι στα σωματεία τους και αποφασισμένοι στο δρόμο συντρίβεται η λογική του «τίποτα δε γίνεται».

Μέσα από την καθημερινή μας δράση οργανώνουμε τη δικιά μας αντεπίθεση, δυναμώνουμε τη δικιά μας φωνή!

Για να γίνουν πράξη όλα αυτά πρέπει να δυναμώσει ο σύλλογός μας, να αναγνωριστεί στα μάτια όλων των συναδέλφων μας, να γίνει πραγματικό αποκούμπι στα προβλήματα και τη δράση των φοιτητών. Χρειάζεται να φτιάξουμε έναν σύλλογο που με διάρκεια και αντοχή θα οργανώνει την αντεπίθεση μας απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές και τις σπουδές μας, θα ανοίγει το δρόμο για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Για αυτό η πάλη μας πρέπει να στοχεύσει την διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ, που υπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Με τον αγώνα μας πρέπει να σπάσουμε τις αυταπάτες στους κάθε φορά σωτήρες, να εμπιστευτούμε τις δικές μας δυνάμεις, που είναι το δυνάμωμα του συλλόγου μας, η ενότητα των συναδέλφων μας, η ενότητα του αγώνα μας μαζί με όλους τους φοιτητές και τους εργαζόμενους. Να ανοίξουμε το δρόμο για ένα ριζικά διαφορετικό πανεπιστήμιο που θα μας μορφώνει ολοκληρωμένα, που το πτυχίο μας θα αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για δουλειά μόνιμη και σταθερή με όλα τα σύγχρονα δικαιώματα, που με την επιστήμη μας θα υπηρετούμε τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό το λόγο πρέπει να απομονώσουμε και εκείνες τις λογικές μέσα στο σύλλογο, που μπορούν να οδηγήσουν τον αγώνα μας στο να διαλέξει ποια κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα μας τσακίζει, στην απογοήτευση ότι τίποτα δεν αλλάζει, στη λογική του μικρότερου κακού που τελικά πάντα οδηγεί σε μεγαλύτερα. Επίσης, πρέπει να απομονώσουμε εκείνες τις τυχοδιωκτικές λογικές που μπορούν να μετατρέψουν τον αγώνα μας σε κομμάτι του εκάστοτε κυβερνητικού σχεδιασμού, για να χτυπηθούν τελικά οι συλλογικές μας διαδικασίες, τα δικαιώματά μας, να οξυνθεί η τρομοκρατία και η καταστολή.

  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας! Άμεση αύξηση της χρηματοδότησης των σχολών μας! Προσλήψεις διδακτικού προσωπικού ώστε να διεξάγονται τα μαθήματα σε ολιγάριθμα τμήματα. Αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με ευθύνη Υπουργείου-Ιδρυμάτων-Δήμων και Περιφερειών.
  • Δωρεάν test για όλους με κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις πύλες της Πολυτεχνειούπολης! Κανένας αποκλεισμός φοιτητή από την εκπαιδευτική διαδικασία. Έξω οι εταιρείες σεκιούριτι από τις σχολές μας!
  • Να αξιοποιηθεί το κτήριο Γκίνη για τις ανάγκες των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών!
  • Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Έξω η ασφάλεια από τις σχολές! Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.
  • Ούτε σκέψη για δίδακτρα στα μεταπτυχιακά! - Κατάργηση του ΚΕΔΙΒΙΜ!
  • Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών! Όχι στην εφαρμογή της βάσης εισαγωγής! Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με των πανεπιστημίων.
  • Να δοθούν άμεσα και δωρεάν όλα τα συγγράμματα στα ΔΠΜΣ.
  • Καμία διαγραφή φοιτητή από τα ΔΠΜΣ λόγω χρονικού ορίου φοίτησης!
  • Να δοθεί έκτακτη παράταση φοίτησης λόγω πανδημίας σε όλους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές για τουλάχιστον δύο εξάμηνα.
  • Απειθαρχία για «να μείνει στα χαρτιά» ο νόμος Χατζηδάκη, οργάνωση και συντονισμός της πάλης για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Προχωράμε σε:

  • Μαζικό κάλεσμα και ενημέρωση των μελών του Συλλόγου για την απόφαση της ΓΣ!
  • Δυναμώνουμε τη συμμετοχή στη δράση, στις συνελεύσεις! Ενημερώνουμε τα μέλη για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10/12!
  • Κινητοποίηση στον πρύτανη για όλα τα ζητήματα των φοιτητών στα ΔΠΜΣ (φοιτητική μέριμνα, τηλεκπαίδευση κλπ.) την Πέμπτη 02/12/2021 στις 10.00. Απαιτούμε από την Πρυτανεία τριμερή συνάντηση με το Υπ. Εργασίας. Να εξασφαλιστούν άδειες για την παρακολούθηση μαθημάτων, να λυθούν όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που εργάζονται!
  • Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ενάντια στην άδικη απόλυση της συναδέλφισας K.B. από το ΕΠΙΣΕΥ (σε συνεννόηση με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών) την Πέμπτη 02/12/2021 στις 14.00!
  • Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των Συνδικάτων και Σωματείων για το πρόβλημα της ακρίβειας. Συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες τους με παρέμβαση στου Ζωγράφου για το ζήτημα της στέγασης την Παρασκευή 03/12/2021 στην Πλατεία Γαρδένιας στις 18.00.
  • Καλούμε τους φοιτητές του συλλόγου μας να καταθέσουμε λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου τη Δευτέρα 06/12 όπως έκαναν πέρσι δεκάδες μαζικοί φορείς, φοιτητές, καλλιτέχνες και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων το πρωί της ίδιας μέρας!


Ψήφισμα που εγκρίθηκε από την  Γενική Συνέλευση

Τις προηγούμενες μέρες φοιτητές άρχισαν να λαμβάνουν κλήσεις για λήψη γενετικού υλικού και ανάλυση DNA. Η χρονική αφετηρία της υπόθεσης βρίσκεται στις 13/11/2020 στην εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΜΠ, όπου συνελήφθησαν 25 άτομα, μεταξύ των οποίων 13 γενετικά άνδρες, με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ορισμένοι από αυτούς έχουν λάβει ήδη κλήσεις ενώ σε κάποιους αναμένεται να σταλούν, εξού και οι διαφορετικές ημερομηνίες για τον καθένα σχετικά με τη λήψη. Πέρα από τους συλληφθέντες της πρυτανείας ήρθε κλήση σε ένα επιπλέον άτομο επειδή ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του εντός της κατάληψης. Η συγκεκριμένη κλήση αναφέρει ότι υπάρχει ταύτιση ανδρικού γενετικού υλικού μεταξύ κινητού αντικειμένου(άδειου μπουκαλιού) που βρέθηκε εντός της κατειλημμένης πρυτανείας, με κάποια χαρτιά με αίμα, που βρέθηκαν επί της οδού Σπ. Τρικούπη 3 στα Εξάρχεια, μετά από επίθεση κατά δελτάδων με μολότοφ τις πρωινές ώρες της 7/12/2014.

Εναντιωνόμαστε σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για εφαρμογή του απαράδεκτου κατασταλτικού νομικού πλαισίου που επιτρέπει την υποχρεωτική λήψη δείγματος DNA για αξιοποίηση του ως αποδεικτικού στοιχείου!!

Το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ενισχύει η σημερινή με βάση της κατευθύνσεις της ΕΕ, δίνει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες αρμοδιότητες στις διωκτικές και δικαστικές αρχές - μεταξύ αυτών και για τη λήψη, αξιοποίηση και χρήση του γενετικού αποτυπώματος (DNA) - και αποτελεί τη βάση για τις αυταρχικές διώξεις, καταδίκες και φυλακίσεις ανθρώπων, όπως και παλιότερα της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τους τυλίγουν κυριολεκτικά σε μια κόλλα χαρτί. 

Η ενίσχυση του κατασταλτικού νομοθετικού πλαισίου πάει χέρι-χέρι με την ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής όπως είναι η ίδρυση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας, τις νέες μεθόδους παρακολούθησης και φακελώματος, τον περιορισμό των απεργιών και των διαδηλώσεων που στόχο έχουν το χτύπημα του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος! 

Μόνο η ενίσχυση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος, της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης μπορεί να βάλει εμπόδιο σε τέτοιες μεθοδεύσεις, στην όξυνση της καταστολής που πάει χέρι-χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής! 

Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή των φοιτητών από την κλήτευση για υποχρεωτική λήψη δείγματος DNA!!

Ψήφισμα που εγκρίθηκε από την  Γενική Συνέλευση

Καινοτομία ... στις απολύσεις

Καταγγέλλουμε την άδικη απόλυση της συμβασιούχου συναδέλφου από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Αιτία για την απόλυση αποτέλεσε η κριτική ερώτηση που απηύθυνε η συνάδελφος σε κεντρική ομιλήτρια - εκπρόσωπο του Υπερταμείου, σχετικά με την ψηφιοποίηση των δημόσιων οργανισμών, στα πλαίσια του συνέδριου που διοργανώθηκε από το ΕΠΙΣΕΥ. Μερικές ημέρες αργότερα, της ανακοινώθηκε ότι δε θα ανανεωθεί η σύμβαση της, λόγω "προβληματικής συμπεριφοράς και εμφάνισης που χαλάει την εικόνα του Iνστιτούτου". Η Διοίκηση, μέσω των προϊσταμένων και συνεργαζόμενου δικηγορικού γραφείου, έφτασε στο σημείο να την πιέσουν να λύσει άμεσα (με δική της υπαιτιότητα) τη σύμβαση. Ταυτόχρονα, διακόπηκε κάθε ηλεκτρονική πρόσβαση και απομονώθηκε σε γραφείο μακριά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους μέχρι να το πέρας της τρέχουσας συμβάσης, "για να μη διαβάλλει το Ινστιτούτο".

Την ίδια στιγμή που το ΕΠΙΣΕΥ, ως ερευνητικός βραχίονας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα HORIZON δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και στήνει εταιρίες - τεχνοβλαστους (PhosPrint, CIBOS) και Κέντρα Ικανοτήτων (Energy Competence Center, π-ΝΕΤ Competence Center, DRIC Defkalion), με σκοπό την εμπορευματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, η πίεση και η εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους χτυπάνε κόκκινο.

Οι συνάδελφοι νιώθουν πια στο πετσί τους ότι όπως πλήρωσαν τα προηγούμενα χρόνια την κρίση, τώρα θα πληρώσουν και την (πράσινη) ανάπτυξη. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ενισχύει την καταστολή στα Πανεπιστήμια, εισάγοντας την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, με το νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη και επιδιώκει να νεκρώσει τα σωματεία, με το νόμο Χατζηδάκη.

Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι μονόδρομος, δεν είναι η μοίρα μας ούτε πρέπει να την αποδεχτούμε. Αντίθετα, μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση στα σωματεία τους, ώστε ενωμένοι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, να σταματήσουν οι απολύσεις, να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Οι νικηφόροι αγώνες των εργαζομένων της E-Food και της Cosco έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας, όταν είμαστε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας. Όταν είμαστε αποφασισμένοι και στο επίκεντρο της πάλης μας έχουμε τις δικές μας ανάγκες, για ένα καλύτερο μέλλον.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη Διοίκηση του ΕΠΙΣΕΥ και του ΕΜΠ:

  • Καμία απόλυση. Να γυρίσει τώρα η συνάδελφος πίσω στη δουλειά της.
  • Άμεσα νέες προσλήψεις.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02/12 στις 14.00 στο ΕΠΙΣΕΥ
(Σεβαστουπόλεως 22 Αμπελόκηποι)












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις